GRANDIOSE ECLECTIC MANOR IN PORTO

A PROJECT REPLETE WITH HIGHLY CURATED PIECES

Please insert your email.

Check here to indicate that you have read and agree to Terms & Conditions/Privacy Policy.

Thanks you for your request!

Upgrading Sustainable Design With ZGF Architects

zgf architects Upgrading Sustainable Design With ZGF Architects CAMPANHA BOOK 1 5

ZGF Architects is a design firm with an intentionally diverse portfolio including healthcare and research facilities, academic buildings, mixed-use developments, corporate campuses, museums, transportation facilities and ecodistricts. A practice with more than 600 professionals and offices in Portland, SeattleLos Angeles, Washington DC, New York City, and Vancouver BC, they have an ethos of collaboration, design excellence, stewardship of our natural and built environment, and exceptional client service.

The University of Arizona Cancer Center at Dignity Health St. Joseph’s Hospital and Medical Center

zgf architects Upgrading Sustainable Design With ZGF Architects cancer

In 2011, St. Joseph’s Hospital and The University of Arizona Cancer Center, the only National Cancer Institute-designated comprehensive cancer center headquartered in Arizona, formed an innovative collaboration to deliver the highest standard of cancer care within an evidence-based, multidisciplinary model, along with the most modern technologies, and a compassionate, patient-centered approach. Planned and designed by ZGF, the new 220,000 SF building includes spaces for radiation oncology, a retail / clinical pharmacy, a boutique, a support and wellness center, infusion, a clinical laboratory with a research component, diagnostic imaging, endoscopy and interventional radiology, exam and procedure rooms, and conference rooms throughout, as well as one floor of shell space to accommodate future growth. A healing garden is located adjacent to the main entrance of the building and visible from the main lobby.

J. Craig Venter Institute, J. Craig Venter Institute La Jolla

zgf architects Upgrading Sustainable Design With ZGF Architects jcvi

ZGF designed this 44,607 SF building, which is comprised of laboratory and office / dry research space above a partially below-grade parking structure, in response to the client’s challenge to have a building that generates more energy than it consumes. The J. Craig Venter Institute is a leader in genomic research, with a commitment to environmental stewardship. The LEED Platinum® facility has been designed with a net-zero energy footprint, and is one of the greenest buildings in the country. The team’s holistic approach to design revolved around energy performance and water conservation. To reduce energy loads and optimize the mechanical system, the computational laboratories and administrative spaces are located in one wing, and wet laboratories occupy the other.

zgf architects Upgrading Sustainable Design With ZGF Architects banner article BLOG 3 1

Conrad N. Hilton Foundation, Headquarters, Phase 1

zgf architects Upgrading Sustainable Design With ZGF Architects d985a880 18e9 4d89 8701 8a2099b7c7f6

ZGF master planned and designed the new headquarters for this charitable foundation. The 44-acre campus, located in the Santa Monica Mountains, has been designed to respect its natural setting and to adapt to the region’s environment. The development of this contemporary office campus provides the Foundation with a central headquarters to operate, maintain, and coordinate its long-term charitable projects. The full build-out of 90,300 SF of office space and support facilities will be implemented over four phases, along with site improvements. Phase 1 is a 22,240 SF, LEED Platinum® office building featuring a reception area, meeting rooms, and a convenience kitchen with casual seating.

University of Oregon, John E. Jaqua Academic Center for Student Athletes

zgf architects Upgrading Sustainable Design With ZGF Architects 4a28df27 616e 425a 9ae1 acec3897738b

Through the seamless integration of art, environmental graphics, and architecture, this 40,000 SF state-of-the-art learning center, designed by ZGF, serves to inspire and celebrate student achievements. The Jaqua Academic Center for Student Athletes incorporates a range of learning environments, ranging from small spaces for individual tutorials to a large auditorium. The mix of uses is intended to facilitate learning through collaboration and peer interaction. The building’s first floor is open to the public, with a café, an auditorium, an atrium for public events, and a heritage space that recognizes past, present, and future student athletes at the University. The two floors above are exclusively for the University’s student-athletes and staff, and have secure access.

zgf architects Upgrading Sustainable Design With ZGF Architects BANNER ARTIGO BLOG CONTEMPORARY MODERN COVET 1 3

Rocky Mountain Institute, Innovation Center

zgf architects Upgrading Sustainable Design With ZGF Architects RMI Addl Services 1 1024x683 1

Rocky Mountain Institute’s new 15,600 SF office building in Basalt, Colorado is a physical manifestation of the organization’s work and values. It maximizes energy and resource efficiency, while creating a structure that complements and strengthens the local community and serves as a demonstration facility for high-performance integrated design and technologies. Designed to be a 100-year building, the ZGF team utilized a variety of tools to create a LEED Platinum, Net-Zero energy (NZE), Passive House Institute (PHIUS)-certified and Living Building Challenge Petal certified building. The project includes a super-insulated building envelope with structural insulated panels; a cross-laminated timber (CLT) structure; integrated operable external shading optimized for passive heating, cooling, and daylighting; natural ventilation; photovoltaics; and multiple connections to the outdoors.

U.S. General Services Administration, Federal Center South Building 1202

zgf architects Upgrading Sustainable Design With ZGF Architects bfdecb30 16a4 41f9 8850 556a60ee3c3a

ZGF designed the 209,000 SF regional headquarters for the U.S. Army Corps of Engineers. Delivered design/build, the high-performance building provides the Corps with a 21st-century workplace environment bathed in natural daylight. The concept—the Oxbow—features a narrow office bar bent around a central shared atrium called the commons. The open-plan office layout provides the greatest amount of flexibility for teams to grow and shrink and the commons—where all the conference rooms and shared services are located at the core of the building—compels users to come together. The design integrates active and passive systems, materials and strategies to achieve aggressive water and energy-saving requirements without sacrificing comfort or amenity. Optimized mechanical systems feature chilled beams, heat recovery and phase-change thermal energy storage.

SEE ALSO

 How To Use Black To Create A Thrilling Luxury Dining Room

\\

What do you think? Did you like this article? Follow Dining Tables & Chairs Blog on FacebookInstagram and Pinterest we are here to give you the best interior design inspiration and the best dining table and chair ideas for your home decor!

zgf architects Upgrading Sustainable Design With ZGF Architects Banner ebook new products 1

Dining Tables And Chairs Banner
The Ultimate Inspirations Design Book